Navigation button Close button

Helsingborg Oceanhamnen

Ett modernt mobilitetshus i Helsingborg

h

Från traditionella parkeringshus till multifunktionella mobilitetshus

Fastighetsutvecklingsbolaget Hub Park, techbolaget Nexer och framtidsspanarna Kairos Future skapar en förflyttning från parkeringshuset du måste vara i – till mobilitetshuset du vill vara i. Förutom att underlätta människors vardag kommer mobilitetshusen i förlängningen att bidra till ett beteende som minskar utsläpp och miljöbelastningar

h

Platsens förutsättningar

– Byggnaden är flexibelt utformad och lätt att förändra efter önskemål och behov som uppstår. En cykelverkstad kan bli ett bibliotek. I samlingslokalen kan bostadsrättsföreningar hålla årsmöte och studieförbund ha aktiviteter. Här är perfekta platsen för bytesdagar och loppmarknad, säger Anders Eriksson Modin, arkitekt på FOJAB.

h

Kvarterets mest älskade byggnad

Ingen gillar väl ett p-hus? Jo, det tror vi bestämt är möjligt. Ungefär som när bensinstationerna började sälja nybakade bullar och det plötsligt doftade kaffe när man skulle tanka, revolutionerar vi nu parkeringshusen från att vara något som ingen gillar till att bli områdets naturliga mötesplats. De nya mobilitetshusen fylls med service som underlättar vardagen, som skapar folkliv och trygghet. Hit går man inte bara när man måste åka någonstans utan för att handla, klippa sig, basta, återvinna och cirkulera grejer man inte längre behöver.

h

Välkommen virtuellt!

I väntan på Mobilitetshuset Oceanhamnen så kan du redan nu ta en virtuell tur, och se mer av både insidan och utsidan.
Följ länken nedan för ett virtuellt besök i framtidens mobilitetshus!

Klicka här!

Här hittar du fler av våra hubbar.