Navigation button Close button

IKEA flyttar 250 till HUB Parks första hus

När HUB Parks fastighet Fabriken står klar i Hyllie i Malmö till sensommaren 2021 flyttar IKEA in med ca 250 medarbetare. Fastigheten är den första som byggs enligt HUB Parks koncept där mobilitet, service och kontor kan integreras i en och samma byggnad.

HUB Parks första fastighet, Fabriken, växer upp ur marken i Solkvarteren i Hyllie – en av Malmös snabbaste växande stadsdelar. I denna fastigheten ska kontor, service och parkeringsplatser ge de bästa möjliga förutsättningarna för en riktigt bra dag på jobbet. Nu står det klart att det blir IKEA som flyttar in i fastigheten. Cirka 250 medarbetare inom Inter IKEA Systems Service AB får Fabriken som sin nya arbetsplats.

”Vi kunde inte önskat oss en bättre hyresgäst för vår första fastighet. IKEA ställer höga krav på flexibilitet och service och det sporrar oss att utveckla vårt erbjudande. För oss på HUB Park är IKEA:s beslut att flytta in ett ordentligt kvitto på att vårt nya koncept är intressant även för de allra mest krävande hyresgästerna”, säger Tomas Strandberg, VD för HUB Park.

Det som skiljer Fabriken från en traditionell kontorsfastighet är den höga servicenivån. Fastigheten blir ett nav för närområdet, med till exempel laddstationer för fordon, paketutlämning och annan service. Exakt vilka servicefunktioner som kommer att finnas i Fabriken återstår att utforma tillsammans med både IKEA och kringliggande aktörer och fastighetsägare.

”Vi längtar verkligen till Fabriken! Vi har länge letat ett läge och en etablering som stöttar vårt campus-tänk och på Fabriken kommer vi verkligen kunna erbjuda en inspirerande arbetsmiljö till ungefär 250 kollegor, säger Pär Gustafsson, ansvarig för Inter IKEA Systems Service AB.

Bakom designen av fastigheten står Anders Eriksson Modin, arkitekt SAR/MSA och Utvecklingschef på FOJAB Arkitekter, som precis som namnet antyder inspirerats av gamla fabrikslokaler som har högt till tak, generösa fönster och enkla, robusta och vackra material. En fabrik för idéer och kreativitet.

Byggandet av Fabriken startade i mars 2020 med Byggnadsfirman Otto Magnusson som entreprenör och beräknad tid för färdigställande är juli 2021. Inflyttning för IKEA:s medarbetare sker under oktober 2021.

Kontaktuppgifter
HUB Park AB/Byggnadsfirman Otto Magnusson: Åsa Kalee, 070-458 83 72, asa.kalee@hubpark.se
Inter IKEA Systems Service AB: Mattias Johansson, 076-854 78 68, Mattias.Johansson6@inter.ikea.com

För att läsa mer om och följa utvecklingen av byggprojektet finns information på Byggnadsfirman Otto Magnussons hemsida här.