Navigation button Close button

 

Hyllie Solkvarteret

Mobilitetshus Solkvarteret och kontorshuset Fabriken

HUB Parks första fastighet, Fabriken, växer upp ur marken i Solkvarteren i Hyllie, en av Malmös snabbaste växande stadsdelar. I fastigheten ska kontor, service och parkeringsplatser ge hyresgäst med medarbetare bästa möjliga förutsättningar för en riktigt bra dag på jobbet!

Fabriken är ett relativt litet kontorshus med ett fotavtryck på 38 x 18m. Genom en generöst tilltagen våningshöjd (4,2 m bjälklag till bjälklag) kan man samordna så att kontor och parkering ansluter med möjlighet att koppla alla plan och enkelt ta sig mellan byggnaderna. En bärande tanke bakom projektet är att ge huset en struktur som svarar både mot dagens krav på ett modernt kontor, men även är rustat för framtiden, med ökat fokus på coworking-ytor och kortare kontrakt.

Fabriken ska certifieras enligt Miljöbyggnad Brons och en klimatberäkning ska utföras. Under produktionen kommer vi att utföra tester på en ny typ av ekobetong som sänker klimatavtrycket med 80 %. Till fasaden används återbrukat tegel och solceller i matt färgat glas.